טיפול נטורופתי הוליסטי​

טיפול נטורופתי הוליסטי הינו טיפול בו מרפאים את הגוף על ידי כלים טבעיים כגון: תזונה טבעית, תוספי תזונה, צמחי מרפא ועוד.

כלי הטיפול הטבעיים בקליניקה

עלים

מה זה נטורופתיה?

הנטורופתיה הינה גישה טיפול הוליסטית הכוללת ידע מדעי עדכני המשולב בידע מהרפואה הטבעית והמסורתית הקיימת אלפי שנים. מטרת הטיפול ההוליסטי הנטורופתי לעודד את כוחות הריפוי הטבעיים של הגוף על מנת שהמטופל יתגבר על החולי והקשיים ויחייה חיים בריאים, מספקים ושלמים. 

מטרת הנטורופתיה לחזק את מערכות הגוף ואת מנגנוני הריפוי הקיימים בגוף בעזרת כלים טבעיים על מנת שהגוף ירפא את עצמו, יתחזק וישתקם.

הנטורופתיה דוגלת בכך שגוף ונפש הם אחדכלומר: שקיים קשר הדוק בין המצב הרגשי להתהוותם של מחלות ובעיות בריאותיות. ומה שקורה לנו בגוף, משקף תהליכים פנימיים עמוקים רגשיים ונפשיים. לפיכך על מנת להגיע לריפוי מלא ולהחלמה אנו ננסה בתהליך הטיפולי להבין ולפענח את אותות הגוף. על פי גישה זו  המחלה היא בעצם איתות של הגוף שיש לעצור, להתעורר, להתבונן ולקחת אחריות על מה שכבר לא משרת אותנו.

טיפול נטורופתי

הטיפול הנטורופתי מתמקד בחיזוק מערכות הגוף , הוא אינו עוסק בהעלמת הסימפטומים. 

הנטורופתיה מאמינה בכוחות של הגוף לרפא את עצמו. בטיפול אנחנו בעצם מחזירים לגוף שלנו את הכוחות שלו על מנת שיוכל להשתקם ולהבריא.

טיפול נטורופתי (nature therapy)  מתבסס על  כלים טבעיים והוליסטיים לריפוי הגוף:

תזונה טבעית, צמחי מרפא, תוספי תזונה, תנועה, פרחי באך, דמיון מודרך, תהליכי טיהור וניקוי רעלים, טיפולי מגע כגון: דיקור ורפלקסולוגיה, טכניקות להפגת מתחים, דמיון מודרך, מיינדפולנס, עבודה רגשית הוליסטית ועוד ועוד.

טיפול נטורופתי

אשמח לעזור לכם

שאלות נפוצות על טיפול נטורופתי

כאשר מגיעים אלי לטיפול נטורופתי, אנחנו  נתחיל עם אבחון פיזי.

אנו נבחן ונתבונן ביחד מה קורה בגוף ומהם הסימפטומים הגופניים הקיימים. 

בהתאם ובשיתוף פעולה נבנה  תכנית טיפולית שמתאימה למטופל והולמת את צרכיו ואת מטרות הטיפול : התכנית תהייה בנויה מתזונה מותאמת אישית,  מצמחי מרפא מחזקים ותומכים, מתוספי תזונה למניעת חוסרים ולחיזוק, מהכנסת פעילות גופנית שתתמוך בתהליך הריפוי ומשינוי באורחות החיים שזיהינו שאינם תומכים בתהליך הריפוי למשל: שינויים בהרגלי השינה, הפחתת סטרס, תרגול רוגע ועוד.

לאורך התהליך נתאים את התכנית ונדייק אותה וננסה להעמיק ולהגיע לשורש הבעיה בעזרת כלים הוליסטיים כגון: פרחי באך, שיח טיפולי, מיינדפולנס, דמיון מודרך ועוד.

זמן ואופי הטיפול אינו אחיד ומשתנה ממטופל למטופל ונקבע באופן אינדיווידואלי בהתאם לצרכים, לעומק הבעיה הבריאותית ולתהליך שעל המטופל לעבור.

לפי הגישה ההוליסטית כל תסמין או מחלה הינם איתות ליציאה מאיזון פנימי, לכן יש צורך לבצע עצירה ולהסב את תשומת ליבנו למה שקורה לנו. ולפיכך הטיפול והתהליך הטיפולי יהיה שונה  מאדם לאדם בהתאם למקור המחלה.

העבודה הטיפולית ההוליסטית נעשית בעזרת כלים מעולמות הנטורופתיה והפסיכותרפיה ההוליסטית כגון :שיח טיפולי הוליסטי,  פרחי באך, דמיון מודרך, דיקור קוריאני – סו ג’וק, עבודה עם חלומות, NLP, עבודה רגשית לפי גישת ה EFT, גישת הגשטאלט ועוד  ועוד.

בטיפול הנטורופתי ניעזר בכלים מגוונים ורבים:

תזונה טבעית מותאמת אישית, תוספי תזונה, צמחי מרפא, תהליכי ניקוי רעלים, פרחי באך, טיפולי מגע – דיקור קוריאני, רפלקסולוגיה, שיאצו, דמיון מודרך, פעילות גופנית תומכת, תרגול טכניקות של הרפייה ושחרור ושיח טיפולי תומך.

הרפואה הקונבנציונלית מטפלת במחלות כאשר לכל מחלה פרוטוקול טיפול ספציפי. הרפואה הנטורופתית מטפלת באדם, ומתאימה את הטיפול הנטורופתי לאדם באופן אינדיבידואלי. ניקח לדוגמא שני אנשים החולים באותה מחלה, האחד מתפקד כרגיל עם המחלה והשני אינו מצליח לתפקד עם אותה מחלה. האם נכון לטפל בשני אנשים אילו על פי אותו פרוטוקול טיפולי? תפקיד הנטורופת לראות את השלמות האורגנית המרכיבה את האדם ולבחון את מכלול הגורמים הפיזיולוגיים, והפסיכולוגיים, הסביבתיים, החברתיים, והנפשיים ואורח החיים המשפיעים כולם על בריאותו. זאת על מנת ללמוד מהם על הגורם האמיתי למחלה ולא לטפל בסימפטומים בלבד.

הנטורופתיה זו שיטה המביאה את האדם לפעול למען רווחתו

מטרת הנטורופתיה לגרום לאדם להקשיב מחדש לגופו ולצרכיו האמיתיים ולסייע לו בשינויים שעליו לסגל בדרכו לחיים בריאים ומלאים

שילוב בין טיפול נטורופתי לפסיכותרפיה הוליסטית

כאשר משלבים בין הנטורופתיה לפסיכותרפיה ההוליסטית, מתוך הבנה שגוף ונפש הם אחד, אפקטיביות הטיפול גדלה והסיכויים להגיע לשורש הבעיה ולחיים בריאים ומספקים עולים משמעותית.

שילוב כלים רגשיים בטיפול הנטורופתי

היות ואני גם פסיכותרפיסטית הוליסטית, אני נעזרת בקליניקה גם בכלים רגשיים:

זו טכניקה שמבוססת על מודעות ולא על חשיבה. הרעיון המרכזי במיינדפולנס הוא להתבונן במה שאתה חווה באותו הרגע  מבלי “להילכד” בתוך המחשבות/רגשות על ידי הזדהות איתם. בעזרת המיינדפולנס אנו מתייחסים  לחווית הרגע, ממקום של סקרנות, פתיחות, גמישות באופן שאינו שיפוטי. הבסיס למיינדפולנס היא היכולת לשהות ברגע – בכאן ובעכשיו, ולחוות אותו באופן מלא. כשאנחנו במצב של מיינדפולנס אנחנו לא שופטים או לחילופין לא בורחים מחויות לא נעימות, אלא פשוט מתבוננים בהן ממקום פתוח וסקרן.

הילד הפנימי הוא ארכיטיפ רב עוצמה. ואני עושה בו שימוש רב בקליניקה בעיקר במקרים של קנדידה, חולשה, חרדה, דיכאון והפרעות קשר. בכולנו קיים אותו  ילד קטן, אנחנו מורכבים מסכום הגילאים שלנו והחויות שצברנו. המטרה בטיפול תהייה לפגוש את אותו ילד פנימי , להכירו על כל חלקיו, לפגוש את הילד הפגוע שמבקש להשלים את תהליך ההתפתחות שלו שמאיזו סיבה נקטע או השתבש. 

אני מאד אוהבת בקליניקה לעבוד עם חלומות. חלומות הינם דרך המלך אל הלא מודע. כאשר אנו ערים מנגנוני ההגנה שלנו פועלים , כאשר אנו ישנים שליטתו של האגו רופפת יותר והתכנים המודחקים מצליחים לעקוף את המודע ולעלות להכרתנו.

גישת ה EFT מבוססת על גישתה של סו ג’ונסון המבוססת על תאוריית ההתקשרות הבוגרת ואומרת בפשטות שכולנו זקוקים לקשר בין אישי. בניגוד לתפיסה העירונית המודרנית הנוטה לייחס לאנשים שחיים לבד עצמאות וחוזק. בטיפול ה EFT נעבוד עם עולם הרגשות, נעשה היכרות עם הרגשות השונים, נבין את שפת הרגשות, נעבוד עם זיהוי ושיום רגשות, קונפליקט בין רגשות סותרים, רגשות קשים מול רגשות רכים, כל אלו הם חלק מטיפול EFT בקליניקה.

מדובר בטכניקה (FOCUSING) שבמרכזה עומד החיבור לגוף הפיזי מתוך אמונה שהגוף הוא ביטוי לתהליכים נפשיים ורגשיים שהתרחשו קודם. זו עבודה הוליסטית שלפיה הגוף מדבר איתנו בשפת הסימפטומים והתחושות , זו השפה שהוא מכיר.

בטכניקה זו (AEDP) מבצעים עיבוד על, שהיא חוויה רפלקטיבית על מה שקורה בטיפול במטרה לעגן את החוויה הרגשית שעברנו ולעזור להטמעה שלה בתוכנו. מזהים את ההגנות של המטופל ומאשרים אותן, מסבירים את היווצרות ההגנה שבעבר היתה אדפטיבית וכיום כבר לא, ומזמינים בעזרת תהליך של דמיון מודרך את המטופל לדמיין שמה שלא היה זמין לו אז, כעת זמין לו באמצעות הדמיון. היות והמוח שלנו אינו מבחין בין דמיון למציאות זו שיטה עוצמתית ליצירת מסלולים עצביים חדשים שמאפשרים ומקלים על שינוי וטרנספורמציה.

ישת טיפול שהתפתחה לאחר מלחמת העולם השנייה ששמה דגש על עבודת חלקים. במטרה להכיר ולהתידד עם החלקים השונים בתוכנו, וליצור אינטגרציה בתוך העצמי.

לפי גישה זו במטרה להשתנות, עליך להיות מי שאתה. ומה שיקדם את השינוי הוא דווקא קבלה מלאה של כל מה שאתה, במקום ניסיון להיות משהו אחר.

לכולנו יש צדדים שאנו מתביישים בהם באישיותינו. הצל כולל לעתים קרובות את ה”אישיות הנחותה”, הצל הוא בעצם מכלול התכונות שאנו לא אוהבים בעצמנו. כאשר אנו מתכחשים לחלק מסוים, הוא דורש ביטוי ומפעיל אותנו ואין לנו שליטה עליו.  בטיפול שמים דגש על הכרה באותם חלקים צליים. רק ההכרה באותם חלקים צליים תאפשר לנו להשתנות ולהתפתח ולהיות מי שאנחנו יכולים להיות באמת.

מוזמנים לכתוב לי,

אשמח לעזור לכם,

אפשר להרגיש טוב

דילוג לתוכן