חומרים ל- 10-12 קציצות:
1/2 סלק גדול
עלי סלק – 4-5 גבעולים עם עלים בינוניים – להפריד עלים מגבעולים
פטרוזיליה – 1/5 חבילה
עלי סלרי – 4-5 גבעולים עם עלים – להפריד עלים מגבעולים
מלח, פלפל
שמן זית
קמח חומוס
פשתן טחון
פרוסת לחם (עדיף לחם שאור) או 3 כפות פירורי לחם
כוס עדשים ירוקות מונבטות
לרוטב:
שמן זית, כמון, פלפל, מלח, ג’ינג’ר, לימון, רכז רימונים, סוכר קנים/אגבה/מולסה.
בקערה :
גבעולי סלרי וגבעולי סלק חתוכים
כוס עדשים ירוקות מונבטות
3 כפות פירורי לחם
בעזרת בלנדר מוט הופכים את התערובת לעיסה אחידה. אפשר גם בבלנדר גדול.
לקערה נפרדת:
קוצצים עלי סלק, עלי סלרי, פטרוזיליה
מגררים 1/2 סלק במגררת גדולה
מערבבים ומוסיפים:
1/2 כפית מלח ים אטלנטי,
1/2 כפית פלפל שחור גרוס,
2 כפות שמן זית
כף פשתן טחון, כף קמח חומוס
מערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את עיסת העדשים ומערבבים היטב.
שמים במקרר ל-1/2 שעה. ומחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים את התערובת המצוננת
מגלגלים את הקציצות לקוטר של 3-4 ס”מ
ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה
מכניסים לתנור, עדיף בטורבו,
ל 15-20 דקות או עד שמתחיל להשחים מלמעלה.
מוציאים מהתנור ונותנים לקציצות להתקרר 20 דקות.
הכנת הרוטב:
על מחבת קטנה לפי הסדר – מעט שמן זית,
כפית כמון טחון,
1/4 כפית פלפל שחור,
1/2 כפית מלח,
2-3 כפות ג’ינג’ר מגורר קטן,
חצי כוס מים, 2-3
כפות רכז רימונים,
2-3 כפות לימון סחוט,
2 כפיות ממתיק,
1-2 כוסות מים (לדלל על-פי הטעם).
הגשה:
שופכים מהרוטב על מחבת,
כשהרוטב רותח מניחים את הקציצות.
בעזרת כף שופכים מהרוטב על הקציצות תוך כדי בישול על-מנת שהרוטב ייספג.
לאחר כ-2 דקות מעבירים את הקציצות לצלחת הגשה,
ואת הרוטב לקערית נפרדת ומגישים
המתכון באדיבות
KALE מטבח טבעוני בריא
בתיאבון!
עדי