סלט סלק, אגוזי פקאן ופטרוזיליה
למה סלק?
הברזל שבסלק נספג טוב יחסית לברזל שמצוי בירקות אחרים/
הסלק עשירבמינרלים שאינם נהרסים בבישול
מלא בקארוטנים (הצבע הסגול) שהוא נוגד חימצון חזק ומגן עלינו מסרטן.
מחזק ומצוין לחולשה כללית ותשישות.
ובנוסף….עשיר בכולין שמחזק את הכבד וממיס שומנים.
חומרים:
2 סלקים
חופן אגוזי פקאן
צרור פטרוזיליה או כוסברה לאוהבי הכוסברה
2 בצלים ירוקים (החלק הירוק) – חתוכים לפרוסות של 1 ס”מ
2 שיני שום כתושות
3כפות שמן זית
כף דבש
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
לאפות את שני הסלקים בתנור, לקלף, ולחתוך לקוביות של 1 ס”מ
להוסיף את הפטרוזיליה או הכוסברה ואת הבצל הירוק
לתבל בשמן הזית, בשיני השום, בדבש ובמלח והפלפל
להוסיף בסוף את אגוזי הפקאן
בתיאבון!