מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים משובח – טעים , טעים, טעים
קצת על הסגולות הבריאותיות של הארטישוק הירושלמי:
הארטישוק הוא ירק מצוין לחולי סכרת, מאחר ומכיל את הסיב אינולין
שזהו סוכר שהגוף אינו יכול לספוג.
בנוסף הארטישוק מכיל: סידן, ברזל, אשלגן, קרתנואידים, ויטמין C, ויטמיני B ובכל 100 גרם יש 38 קלוריות בלבד.
מצרכים:
1 בצל לבן קצוץ
1 ק”ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות
תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות
כוס יין לבן
100 גרם ערמונים
מיץ קוקוס – מי קוקוס (לא חלב קוקוס – אפשר מי שרוצה ומעדיף להוסיף חלב קוקוס)
טימין
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עד להשחמה
להוסיף את הארטישוק הירושלמי ותפוח האדמה
להוסיף מים עד 1 ס”מ מעל ולהרתיח
להוסיף כוס יין לבן
מלח פלפל
אגוז מוסקט
טימין
חצי קופסא של מי קוקוס
כשהירקות מתרככים להוסיף 100 גרם ערמונים
לטחון עם בלנדר יד
בהגשה: לקצוץ ערמון בקערה
בתיאבון!
עדי