מג’דרה

אני אוהבת להשתמש בעדשים השחורות הקטנות. טעמן מאוד עשיר ועדין והן נוחות לעבודה.

אם יש לכם את הסבלנות, רצוי להנביט את העדשים להעשרת הערך האנזימתי שבאוכל ולעיכול קל יותר.

הנבטת עדשים – לקבלת אנזימים חיים ולעיכול קל יותר:

שוטפים את העדשים במים ומשרים בקערה למשך הלילה.

מסננים את המים ומניחים בקופסא  שניתן לסגור אותה על מנת לשמור על הלחות והחושך.

ניתן לסגור אותה על ידי צלחת מלמעלה.

לאחר יממה להוריד את הסגירה ולשים במקום שיש אור שמש.

מרטיבים את העדשים פעמיים ביום (ניתן לבצע עם שפריצר ידני).

תוך יום אפילו יומיים יצוצו ניצנים קטנים ותקבלו נבטוטים.

חומרים:

2 כוסות אורז מלא שהושרו למשך הלילה

כוס עדשים שחורות קטנות (רצוי אורגניות)

3 בצלים גדולים קלופים וחתוכים דק

שמן זית

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור

כמון

כורכום

טחינה גולמית מלאה

 אופן ההכנה:

הכנת העדשים:

שמים את העדשים בסיר ומכסים במים מינראלים. מביאים להרתחה ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות.

הכנת האורז:

מטגנים את הבצל בשמן זית עד שנעשה שקוף.

מוסיפים את האורז ומאדים כמה דקות.

מוסיפים 4/4.5 כוסות מים , מרתיחים ומבשלים עוד כ- 30 דקות עד שהאורז מבושל וכל המים התאדו.

הרכבה:

בסיר גדול מערבבים את האורז והעדשים ומתבלים בקצת כמון, כורכום ומלח ים אלטנטי.

הגשה:

מומלץ להגיש עם כף טחינה גולמית מלאה מעל למג’דרה.

מלאו פרטים ותקבלו אליכם למייל במתנה את 10 מזונות הבוקר להתחדשות וריפוי :

מזונות בוקר
דילוג לתוכן