שמחה רבה , שמחה רבה, אביב הגיע פסח בא!
פסח קרב ובא ואיתו החששות מ:
מלעלות במשקל
ומלאכול יותר מדי בארוחות המשפחתיות הבלתי נגמרות.
פסח הוא בהחלט חג מאתגר,
אבל אם עושים הכנה עצמית מתאימה,
הוא יכול לעבור בקלות וללא נזקים.
אז פסח ובריאות יכולים ללכת ביחד!
הכנתי לכם 10 טיפים חביבים שייעזרו לכם לעבור את פסח בבריאות ובכיף!
1. אביב במטבח – היות ומבערים את החמץ , זו הזדמנות פז לבער גם את כל המזונות שאינם טובים לנו.
אז תקפצו על הזדמנות לסדר ולחדש את המטבח – הנה לינק לכתבה שלי באתר וואלה, במדור הבריאות, על סדר במטבח:
https://healthy.walla.co.il/item/2735622
2. לנקות, לנקות, לנקות – לא רק בהיבט הפיזי, אלא גם בהיבט הרגשי!
לנקות ולשחרר מתחים.
לנשום, לנשום , לנשום.
ליהנות מהאביב, מהפריחה , ממזג האוויר המקסים.
3. לפסוח או לחילופין להמעיט באכילת מצות ככל האפשר, המצות הינן חסרות כל ערך תזונתי,
נטולות סיבים בדרך כלל ולכן גורמות לחסימות במערכת העיכול.
קל לחסל כמה וכמה מצות בלי להרגיש וחבל סתם לאכול ללא רסן,
במיוחד למי שרוצה לשמור על משקל מאוזן.
מומלץ , אם אפשר, להכריז על חג הפסח כחג ללא לחם
ולהמיר את הלחם בשייק ירוק או בארוחת פירות ואגוזים.
4. אגוזים – לאכול והרבה, כמובן שרק מהטבעיים ולא מהקלויים.
5. חכם – מי שמרבה באכילת ירקות ובפירות…….דיינו!
6. רשע – להרחיק מסביבתינו רשעים ולהקיף עצמינו בסביבה שמורכבת מאנשים שמחים ומאירים.
7. שאינו יודע לשאול – שנרבה לשאול את השאלות הנכונות שיביאו אותנו למקומות שאליהם אנחנו רוצים להגיע.
8. תם – שננסה לשמור על התמימות והאותנטיות שבתוכינו. התמימות טובה לבריאות.
9. מרור – שנוציא את המרירות מחיינו, ונרבה בהודייה על הקיים ועל הטוב .
10. חג החירות – שנשתחרר מרגשות של קורבנות ונפסע קדימה לעבר החלומות והתשוקות שלנו
ואי אפשר בלי שלושה מתכונים טעימים ובריאים שמתאימים לפסח:
1. חרוסת בריאה וטעימה – מומלץ לאכול עם עלה חסה במקום עם מצה.
רכיבים:
1 חבילה תמרים מג’הול (500 ג)
3 תפוחי עץ קלופים
200 גרם אגוזי מלך
1 כפית קינמון טחון
½ כוס יין אדום
אופן הכנה:
1.לטחון את האגוזים (שיהיו קצוצים דק ולא אבקה)
2. לגרר את התפוחים ולהעביר לקערה.
3. לחמם מעט את היין ולהוסיף לתמרים במעבד המזון ולטחון.
להוסיף את שאר החומרים ולעבד לעיסה אחידה.
זה הממרח שאני הכי אוהבת בעולם!
מומלץ לכל השנה..לא רק לפסח.
2. קישואים עגולים במילוי פטריות – קל וטעים!
רכיבים:
5 קישואים עגולים
קופסאת פטריות שמפניון
1 כוס אגוזי מקדמיה
צרור עלי בזיליקום – 6-8 עלים
כפית מלח ים אטלנטי
חצי כפית זמן צ’ילי
1 כפית קארי
מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
חותכים את הקצה העליון של הקישוא העגול ושומרים בצד..
קוצצים את הפטריות, טוחנים בבלנדר אגוזי מקדמיה עם הבזיליקום והתבלינים. מוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת המרקם הרצוי של המלית. מערבבים ביחד עם הפטריות וממלאים את הקישואים. סוגרים עם הקצוות ששמרנו בצד ואופים כ 30 דקות.
אופים בתנור ב 180 מעלות לכ 30 דקות.
3. עוגיות קוקוס שקדים (אני משוגעת על עוגיות קוקוס….וזה כל כך מתאים לפסח)
מרכיבים:
50 גרם שקדים טחונים
100 גרם שבבי קוקוס
1 כף קמח קורנפלור
חצי כוס קרם/חלב קוקוס
2-4 כפות סירופ אגבה
חצי כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים יחד, עד שהתערובת מתייצבת ומתקשה מעט ויהיה נוח לסדר איתה כדורים בכף.
יוצרים כדורים יפים ומניחים על מגש האפיה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך רבע שעה עד 20 דקות.
מכינים את רוטב שוקולד:
מערבבים אבקת קקאו אורגנית עם מעט קרם הקוקוס ומורחים מעל הכדורים.
טעים טעים, ופשוט מאוד להכנה