הדרך לתזונה טבעית ובריאה לא חייבת להיות רצופה במכשולים ובמהמורות.
היום אני רוצה להציג בפניכם קיצור דרך נהדר להשגת גוף בריא וחזק.
דרך נפלאה לקדם את הבריאות שלנו היא בעזרת השייק הירוק – מולטי ויטמין ומינרל מהטבע.
נא לא להיבהל, שמתי לב שכל פעם שאומרים את צמד המילים הללו, אנשים נרתעים ומסתייגים.
אז היום אני רוצה לגרום לכם להתיידד עם השייק הירוק, לנסות לקרב אתכם אליו ואפילו לגרום לכם לחבבו ולרצות ולהתנסות בהכנתו.
אני מתייחסת לשייק הירוק – כאלוף המטבח.
מדוע אלוף?
- כי הוא אלוף בכמות הויטמינים – מנצח ולוקח את כולם בסיבוב.
- אלוף בכמות המינרלים שהוא מכיל.
- אלוף ברמות הכלורופיל שמחדש לנו את התאים ומחייה אותם
- אלוף מבחינת תכולת הסיבים התזונתיים שכל כך חשובים לתפקוד מערכת העיכול.
- אלוף מבחינת הספיגה במערכת העיכול.
מה מכיל השייק הירוק?
השייק הירוק מכיל בדרך כלל פרי מפירות העונה:
זה יכול להיות תפוח, אגס, אפרסמון, קלמנטימה, קיווי, בננה, תפוז וכל פרי אחר שאתם אוהבים.
למי שאוהב את הפירות הטרופיים ואינו בעל רגישות מיוחדת אליהם, אפשרי ואף רצוי להוסיף אותם לשייק:
פירות כמו אננס, פאפאיה ומנגו יישדרגו את השייקים וייהפכו אותם מעדן של ממש.
לפרי מוסיפים ירק ירוק כלשהו: זוקיני, מלפפון, עולש, קולורבי, כרוב ירוק והמרכיב החשוב ביותר הינו העלים הירוקים.
בעלים הירוקים הכוונה לכל סוגי העלים הירוקים שיש:
כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, חסה, עלי ארגולה, עלי רוקט,
אנדיב, עלי קייל, עלי מנגולד, עלי תרד, נבטים ועוד.
חשוב שהעלים יהיו אורגניים, על מנת להימנע מלהכניס לגוף חומרי הדברה רבים.
והמרכיב האחרון: מים בהתאם למידת המיהול הרצויה.
למתחילים הייתי ממליצה ללכת על שילוב של עלים ירוקים עם בננה ותמר.
הקסם שבעלים הירוקים:
דמיינו לעצמכם מצב שבו אתם מגיעים למסיבה והכיבוד הינו:
שייקים ירוקים והרבה נבטים וסלטים מבוססי עלים ירוקים.
סביר להניח שתתאכזבו.
התשוקה למזונות מעוררים כגון: סוכר, קפה וקמח לבן מעידה על כך שהאיזון הפנימי בגופנו הופר.
גוף האדם השתנה בשנים האחרונות והתחלנו לאהוב מזונות מעוררים
יותר ממזונות טבעיים ובלתי מעובדים.
ברור לכולם שלא ניתן לנהל חיים בריאים ומשגשגים אם נאכל רק שוקולד ופסטה.
לעומת זאת, מרבית האנשים לא יסכימו לאכול מזונות משעממים או מרירים שישפרו את הרגשתם ובריאותם, גם אם הם סובלים ממחלה שמסכנת את חייהם.
ורבים ממשיכים לשאול: “מה ניתן לאכול על מנת להגיע לבריאות טובה יותר?”
השייק הירוק מאפשר לנו להחזיר לעצמינו את היכולת לאהוב מזונות בריאים
ולהשתוקק אליהם וזאת למרות שפיתחנו תשוקות חזקות ובלתי טבעיות.
השייק הירוק אינו רק מזין, הוא גם טעים ואפילו ילדים אוהבים אותו.
הדיעה הרווחת שעלים ירוקים הינם מזון שמתאים לארנבות, כבשים ופרות.
מנעה מאיתנו להכניס אותם כדרך קבע לארוחות שלנו.
כמו כן, טעמם של העלים הירוקים הינו מריר לעומת טעם ירקות השורש למשל שהינו מתקתק ומזונות אחרים שעשירים בסוכר ולכן יותר מושכים..
למרות הטעם המריר והדיעה שעלים ירוקים הינם מזון לבעלי חיים,
ראוי להתייחס לעלים הירוקים כקבוצת מזון בפני עצמה וזאת משום
שכמות ומגוון הרכיבים התזונתיים הקיימים בהם היא עצומה.
עובדות חשובות על השייק הירוק:
- נתון מעניין הינו שכמות הסידן בעלי הסלק גבוהה פי 7 מכמות הסידן המצויה בשורש הסלק.
- עוד עובדה מעניינית הינה שכמות ויטמין A שמצויה בעלי הסלק גבוהה פי 192 מאשר
כמות הויטמין בשורש עצמו. - בלפת לדוגמא כמות ויטמין ה- K (האשלגן) גבוהה פי 2500 בעלים לעומת השורש.
- כמות הויטמין C המצויה בעלי הפטרוזיליה גבוהה פי 8 מאשר כמות ויטמין זה בשורש הפטרוזיליה.
- בנוסף, אכילת כמויות גדולות של ירקות ירוקים מספקת לגופינו שפע של חלבונים.
חלבונים אילו נמצאים בצורה של חומצות אמיניות בודדות,
שקלות יותר לניצול על ידי הגוף לעומת החלבונים שמגיעים מן החי בצורתם המורכבת.
ניקח לדוגמא את עלי כרוב הקייל שניתן למצוא אותם בכל חנות אורגנית כיום
ונחשבים למזון על.
בחצי ק”ג עלי כרוב הקייל ניתן למצוא מגוון רחב של חומצות אמיניות (אבני הבניין של החלבונים)
בכמות העולה על הקצובה היומית המומלצת לאדם.
בראש עלי עולש למשל: ניתן למצוא 204 מ”ג טירוזין (חומצה אמינית) לעומת 222 מ”ג טירוזין במנה אחת של עוף.
לפיכך הבשורה לטבעונים ולצמחונים הינה שאכילת מגוון רחב של עלים ירוקים בהחלט יכול לספק את מלוא כמות החלבון הדרושה ולכן
מהווה מקור לחלבון איכותי הדרוש לגופינו על מנת לקיים בריאות מיטיבית.
השייק הירוק מהווה גלולת מרץ לגוף
השייק עשיר בויטמינים ובמינרלים ולכן מעלה את רמות האנרגיה והחיוניות. קשה מאד לשמור על מאזן תקין של חומצה ובסיס בגוף.
מאזן חומציות שאינו ותקין, מהווה קרקע פוריה להתפתחות של דלקות ומחלות. העלים הירוקים מבסיסים לנו את מערכות הגוף ולכן מאזנים את רמות החומציות ומפחיתים ואף מונעים דלקות והתפתחות מחלות.
השייק הירוק עשיר בכלורופיל, שמהווה את הצורה הנוזלית של אנרגיית השמש ומכאן חשיבותו.
הסגולות הבריאותיות של הכלורופיל:
- משפר את ספירת הדם, מספק ברזל לאיברי הגוף, מנטרל את הרעלים שצורכים במזון,
- הכלורופיל מסייע לטיהור הכבד, מזרז ריפוי פצעים, משקם כלי דם,
- מפחית כאבי דלקת ומאזן את רמות החיידקים.
השייק הירוק עשיר בסיבים תזונתיים שמהווים את ספוג הפלא של הטבע.
העלים הירוקים מכילים סיבים בלתי מסיסים, אילו מצויים גם בקטניות ובאגוזים.
אם נסתכל על הסיבים הבלתי מסיסים תחת מיקרוסקופ נראה כי הם נראים כמו ספוג.
כל פיסה מהם יכולה לספוג כמות רעלים שגדולה בהרבה מנפחה.
הסיבים הבלתי מסיסים תופסים את הרעלים ומוציאים אותם מהגוף.
באמצעות צריכה מספקת של סיבים תזונתיים בלתי מסיסים
אנחנו בעצם פותחים את הדלת כדי לאפשר לגוף להתרוקן מרעלים בדרך הקלה והטבעית.
תפקידם של סיבים תזונתיים:
- הם סופחים רעלים ומוציאים אותם החוצה, מונעים סכרת ומורידים רמות כולסטרול.
- מחזקים את המערכת החיסונית, שומרים על בריאות המעיים.
- מקלים על עצירויות, מונעים היווצרותן של אבני מרה.
- מונעים סוגים רבים של סרטן ומסייעים להגברת תחושת השובע והרעב.
נקודה מעניינת למחשבה הינה שמזון מן החי אינו מכיל כלל סיבים תזונתיים.
מתכון פשוט לשייק ירוק טעים
שאתם כבר יכולים להכניס אליכם למטבח ולנסות:
פרי: בננה ואגס
ירק: זוקיני
עלים ירוקים: עלי חסה
כוס מים
מכניסים הכל לבלנדר, מוזגים ושותים.
כמה פשוט, ככה בריא!
ניתן לשדרג את השייק עם מזונות על למיניהם
שעשירים ברכיבים תזונתיים ובנוגדי חימצון כגון:
תותי גוג’י, אבקת מאקי ברי, זרעי צ’יה וכך משלשים את כמות הרכיבים התזונתיים שמכניסים לגוף.
מקווה שהשתכנעתם, מוכנים לנסות?