עלים ירוקים = מזון שמעודד הפרשת אנזימי עיכול!
ירקות עליים הם קבוצת המזון היחידה שמסייעת לנו לעכל מזונות אחרים באמצעות עידוד הפרשת של אנזימי עיכול. לכן ניתן לשלבם עם מזונות אחרים.
הירקות העליים הם קבוצת המזון העיקרית שמתאימה בצורה מיטבית לדרישות התזונתיות של האדם.
עלים ירוקים עשירים במינרלים וויטמינים.
להלן טבלה שבה ניתן למצוא רשימה של כל המינרלים והויטמינים החיוניים המומלצים על ידי משרד החקלאות
האמריקאי – RDA. כפי שניתן לראות מינרלים וויטמינים אילו ניתן למצוא בעלים הירוקים בכמות מכובדת.
קצובה יומית מומלצת | עלי קייל – חצי ק”ג -חי | עלי כף האווז – חצי ק”ג – חי |
ויטמין A – 900 מק”ג | 21,012 | 15,800 |
ויטמין C – 90 מ”ג ביום | 547 מ”ג | 363 מ”ג |
סידן – 1000 מ”ג ביום | 615 מ”ג | 1403 מ”ג |
מגנזיום – 400 מ”ג ביום | 155 מ”ג | 154 מ”ג |
עלים ירוקים הינם מקור טוב לחלבון מלא
מפתיע לגלות שאם נשלב את הירקות העליים בתזונה באופן קבוע ובמגוון רחב, ניתן לקבל את כל חומצות האמינו החיוניות לנו ובשפע. בחומצות אמינו הכוונה לחלבונים הדרושים לנו בתזונה.
חצי ק”ג של עלי קייל מכילים חלבון בכמות גדולה יותר מהקצובה היומית המומלצת לאדם. בשל ההגדרה המוטעית של כל חלקי הצמח כ”ירקות” וההנחה שיש להם אותן תכונות כמו של צמחים, הגיעו למסקנה שירקות עליים אינם מקור טוב לחלבון. ההיפך הוא הנכון, אכילת כמות גדולה של ירקות ירוקים מספקת לגופינו שפע של חלבונים איכותיים ביותר. בנוסף, על ידי צריכת החלבונים מהצמחים, בעצם צורכים חומצות אמינו בודדות וחדשות שנוצרו זה עתה בעזרת אור השמש והכלורופיל ושאותן הגוף יכול לנצל היטב כדי לבנות את עצמו מחדש בהתאם לדנ”א שלנו. ולכן ניתן לסכם ולאמר שירקות עליים מספקים לנו חלבונים בצורת חומצות אמיניות בודדות, שקלות יותר לניצול על ידי הגוף, בהשוואה לחלבונים מורכבים מן החי. מגוון רחב של עלים יכול לספק את מלוא כמות החלבון הדרושה לנו כדי לקיים את גופינו בבריאות.
הירקות העליים הינם מקור מצוין לסיבים תזונתיים
הירקות העליים מכילים סיבים בלתי מסיסים, הם משפרים את תנועתיות המעיים ומייעלים את פעולת מערכת פינוי הרעלים מהגוף. הסיבים הבלתי מסיסים תופסים את הרעלים , מוציאים אותם מהגוף ומעבירים אותם לאסלה. הם מעין “ספוג פלא”, הם יכולים לספוג אל תוכם רעלים בכמות העולה בהרבה על גודלם. גוף האדם אינו יכול להתרוקן מרעלים ללא סיבים תזונתיים. הסיבים מונעים סוגים רבים של סרטן, מקטינים את הסיכון לסכרת, מייצבים את רמת הסוכר בדם, מונעים היווצרותן של אבני מרה, מסייעים לירידה במשקל ולאיזון הפלורה, מונעים כיבי קיבה ונקשרים לעודפי אסטרוגן. כיום בתרבות המערבית המודרנית צריכת הסיבים היומית הינה נמוכה מאד. ויש להעלות את כמות הסיבים שאנו צורכים בהדרגה.
רק הצמחים יודעים כיצד להפוך את אור השמש לפחמימות. כך הם גדלים ומייצרים מהפחמימות גבעולים, שורשים וגזעים חדשים. שימו לב שחייהם של הצמחים תלויים בשמש וחיינו שלנו תלויים בצמחים. אף יצור חי ולו גם חיה טורפת לא יכול לשרוד בלי לצרוך כמות מסוימת של צמחים עליים. הצמחים מנסים כל הזמן להגדיל את ספיגת הכלורופיל על ידי כך שהם ממשיכים לגדול ובונים לעצמם עלים חדשים, שכן העלים יכולים לייצר פחמימות נוספות.
הירקות העליים עשירים בכלורופיל
לכלורפיל שבצמחים סגולות ריפוי מדהימות: מסייע במניעת סרטן, מספק ברזל לגוף, הופך את הגוף לבסיסי, מנטרל את הרעלים שאנחנו צורכים, משפר מצבי אנמיה, מנקה ומאוורר את רקמות המעיים, מסייע לטיהור הכבד, מוביל לשיפור בהפטיטיס, מסדיר מחזור בקרב נשים, מחזק מערכת חיסונית, מזרז ריפוי פצעים, משפר את ספירת הדם, משקם מערכת כלי דם ברגליים, מקל על נפיחות בוורידים, משפר ראייה, מפחית כאבי דלקת ועוד.
הירקות העליים – שומרים על גוף בסיסי
הירקות העליים מכילים כמות גדולה של מינרלים והם המזון הבסיסי ביותר שקיים על פני האדמה. על ידי שילובם בתפריט אנו יכולים לשמור על גוף בסיסי ובריא. דרך מצוינת להשיג כלורופיל ורכיבים תזונתיים מירקות עליים היא באמצעות שתיית מיץ עשב חיטה או שייקים ירוקים. מיץ עשב החיטה מכיל 70% כלורופיל ו- 92 מינרלים שונים מתוך 102 האפשריים, בטא קרוטן וויטמינים מקבוצת B,ויטמיני C, E, K , ו-, 19 חומצות אמיניות ואנזימים טובים. הוא קשה לשתייה, אך יוצא דופן מבחינת איכותו בכל הנוגע לשיפור הבריאות.
ירקות עליים הופכים את הגוף לבסיסי יותר. כיום ידוע שהתאים הסרטניים משגשגים בתנאים אנארוביים (ללא חמצן) או חומציים. כלומר: הגורם העיקרי לסרטן הוא חומציות הגוף. לכל מזון יש מדד חומציות. פעמים רבות עולים במשקל בגלל גבינה, לא רק בגלל שהיא עשירה בשומן, אלא בעיקר בשל רמת החומציות הגבוהה שלה. בתגובה לחומציות גבוהה, הגוף מייצר תאי שומן שתפקידם לאחסן את החומצה. שקדים מכילים 70% שומן ואילו בשר מכיל 58% בלבד. אולם, רמת החומציות של הבשר היא אחת הגבוהות ביותר (-38) ואילו השקדים הם בסיסיים (+3). על כן בשר בסופו של דבר משמין יותר משקדים. צריכת ירקות עליים טריים על ידי שתייה של שייקים ירוקים, היא דרך מאד אפקטיבית לשמירה על מאזן חומצה -בסיס בגופינו.
אז קדימה, התחילו לאכול עלים ירוקים מכל הסוגים!
להלן מתכון לשייק פירות ועלים ירוקים שמתאים מאד לבוקר ישראלי קייצי:
צרור עלי נענע שלם
2 תפוחי עץ סמיט
לימון שלם חתוך לשניים עם הקליפה והציפה הלבנה (אפשר להסתפק בחצי לימון)
כוס קרח לברד או לחילופין כוס מים קרים
לרסק בבלנדר ולשתות….. לרוויה