הקסם שבכסמת
הכסמת קלה לבישול – מתבשלת כמו פסטה במים רותחים תוך 10 דקות!
היא עשירה בסיבים תזונתיים שתורמים לבריאות מערכת העיכול שלנו ולאיזון רמות הסוכר.
היא דגן שלם – לא מזוקק, לא עבר תהליכי עיבוד,
(נא לא לקנות את הקלויה, אלא את הירוקה והטבעית)
היא מכילה את ויטמין הכולין שיש לו השפעה מחזקת על הכבד
היא מכילה חומר שקרוי רוטין שמחזק את דפנות כלי הדם ומונע דימום.
הרוטין עוזר להגמשת כלי הדם ובכך משמש למניעת לחץ דם גבוה.
הכוסמת מכילה גם קוורציטין,
שנמצא כמפחית לחץ דם בקרב בעלי לחץ דם גבוה, וכחומר אנטי אלרגני טבעי.
אז למה שלא נכניס את כל הטוב הזה אלינו הביתה?
הנה רק כמה דרכים להכניס את הכסמת אלינו למטבח:
1. מכירים את אטריות הסובה?
אם לא, אז כדאי להכיר ולהכניס למטבח.
מדובר באטריות שמבוססות על הכסמת כמובן.
מתאים במיוחד לאנשים עם רגישות לגלוטן.
2. קמח כסמת
ניתן לעשות בו שימוש במאפים, בלחמים .
וגם פה זהו פתרון נהדר לרגישים לגלוטן.
3. תבשיל מג’דרה מזרעי כסמת
כמובן שיש להעדיף את זרעי הכסמת הירוקה הטבעית והלא את החומה קלויה.
4. למתקדמים – ניתן להנביט את הכסמת.
ניתן להנביט אותה בקלי קלות.
משרים את זרעי הכסמת ל 15 דקות במים בלבד.
שופכים את המים ומחכים להנבטה.
הכסמת נובטת תוך מספר שעות.
ניתן להוסיף למרקים , לסלטים, בכריכים ובכל דרך שנראית לכם.
הנה שני מתכונים טעימים טעימים להכנת הכסמת:
תבשיל כסמת וירקות:
מצרכים:
חצי ק”ג כוסמת
3 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן זית
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 גמבות קצוצות
1 גזר מגורר בפומפייה גסה
2 עגבניות חתוכות לקוביות
3 כוסות מים רותחים
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה, כורכום, לאוהבי החריף – קצת צ’ילי ופפריקה חריפה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
שוטפים את הכסמת ומכניסים לסיר עם מים רותחים.
תוך 5/10 דקות הכסמת מוכנה, מסננים ומוציאים.
מחממים בסיר רחב את השמן ומוסיפים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום, פטריות פלפלים, גזר, עגבניות. מאדים כעשר דקות
.מוסיפים את הכסמת, מתבלים לפי הטעם….מאדים למשך 5/10 דקות ומוכן!
:תבשיל אטריות סובה
מצרכים ל 4 מנות:
250 גרם אטריות סובה
לרוטב:
חצי כוס טחינה גולמית
2 כפות רוטב סויה תמרי
כפית דבש/סילאן
1 שן שום כתושה
1 כפית ג’ינג’ר טרי או כבוש קצוץ
1 כפית מיץ לימון או חומץ אורז
אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ושוטפים במים קרים.
מערבבים את חומרי הרוטב.
שופכים את הרוטב מעל האטריות ומקשטים בבצל ירוק ובזרעי שומשום טבעיםים.
