מרכיבים:
2 כוסות אורז מלא
1 כוס שעועית מש
2 כפות כורכום
1 כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
1 כפית גרם מסלה
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק
5 שיני שום פרוסות דק
2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק
חצי כפית מלח
הכנה:
1. לפני הבישול רצוי להשרות את האורז כשעה עד שעתיים ואת השעועית מש כשעה עד 6 שעות.
2. מאדים ומטגנים את הבצל, הסלרי והשום במעט שמן זית.
3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. (מלח נוסיף בסוף הבישול)
4. מוסיפים גם את האורז ואת השעועית מש עם 5 כוסות מים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום האפשרי ומבשלים חצי שעה.
4. מוסיפים עלי פטרוזיליה או כוסברה ומלח ומערבבים. מבשלים 5 דקות.
5. מכבים את האש ומכסים את הסיר .
ממתינים 20-30 דקות לפני שפותחים את הסיר שוב ומגישים.
בתיאבון