תזונה טבעית – עקרונות לתזונה בריאה ונכונה:
- הקפידו לצרוך מזון אמיתי -מזון שהכי קרוב לטבע, אינו מעובד, ללא חומרי טעם וריח, מזון טרי עם כמה שפחות התערבות יד אדם מתועשת.
- איכלו יותר מעולם הצומח ופחות מעולם החי.
- רצוי ללעוס את המזון באופן יסודי לפני בליעתו – לעיכול קל יותר והפחתת עומס על המערכות.ירקות
- חשוב לגוון את הצבעים של הירקות, עדיף לצרוך בעונה. עדיפות בצריכה ל: טריים, מאודים, מוקפצים, מבושלים במים/מרק, אפויים, קפואים ומשומרים.
- עלים ירוקים – לאכול והרבה!!! עשירים בכלורופיל, מינרלים וסיבים תזונתיים.
- פירות – חשוב לגוון את הפירות ככל האפשר, יותר צבעוני = יותר ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון, עדיפויות: טריים, יבשים אורגניים, מאודים/שייק/רסק, אפויים, משומרים.פירות אוכלים בנפרד!!!
- פחמימות יש לצרוך בצורתם הגסה, כפי שהם בטבע ולא מזוקקות: אורז מלא, קינואה, כוסמת, שיבולת שועל, גריסי פנינה.
- אגוזים – מכילים שומנים בריאים, לאכול טבעי, לא קלוי . יש לשמור בקירור. אין לחמם – היות והשומן שבאגוזים מתקלקל בישול.
תזונה טבעית
- קטניות – רצוי להכניס באופן יומיומי לתפריט, מכילות חלבון טוב ובשילוב עם דגנים מכילות חלבון מלא שעדיף על חלבון הבשר.
- עדיפות לקטניות מונבטות, קטניות בתבשיל, מוצרי סויה טבעיים כגון: פולי סויה, טופו, קטניות יבשות מושרות, קטניות קפואות. למניעת כאבי בטן וגזים: ניתן לבשל את הקטניות עם תבלינים קרמינטיבים (סופחי גזים) כגון: שומר והל.
- שמנים: עדיפות לשומן מסוג אומגה 3 המצוי בדגים כגון סלמון, הליבוט, מקרל, בקלה, סול, טונה, סרדינים ובאגוזי מלך. לאחר מכן צריכת שומנים מסוג אומגה 9 – שמן זית כתית מעולה, שמן קנולה, שמן אבוקדו. רצוי להמעיט באומגה 6 – שמן חמניות, חריע, תירס ובשומן רווי מהחי – בקר/עוף/ביצים/חלב ומוצריו.
- חשוב להימנע משומן מוקשה – שומן טראנס המצוי במרגרינה ובמאפים ובורקסים.
- מוצרי חלב – חשוב לבדוק מה החיה אוכלת. עדיף לצרוך מחיות אוכלות עשב.
“ויהיו מזונותיך תרופותיך…..”
התזונה מהווה את הדלק של הגוף. וכאשר נוצרים חסכים תזונתיים , מגיעות המחלות.
שמירה על תזונה מיטבית ובריאה תומכת בגוף חזק ובריא.
אשמח ללוות אתכם בדרך לשינוי תזונתי שיוביל אתכם לבריאות טובה ואופיטמאלית.
המון בריאות!
קבלו במתנהסדרת סרטוני וידאו על הנוסחא להשגת גוף בריא, שמח וקליל: